Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Možnosti stanovení obsahu bílkovin v mase

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F15%3A43873293" target="_blank" >RIV/70883521:28110/15:43873293 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Možnosti stanovení obsahu bílkovin v mase

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Obsah čistých svalových bílkovin v mase i masných výrobcích je velmi sledovaná problematika řešená dozorovými orgány a samotnými zpracovateli. Metody zjišťování hodnoty čistých svalových bílkovin pracují s jistou mírou nepřesnosti. Předmětem experimentubylo stanovení těchto parametrů metodou přesného stanovení aminokyselin.

  • Název v anglickém jazyce

    Possible Methods of Protein Content Determination in Meat

  • Popis výsledku anglicky

    The meat processors have been facing persisting deficiency of pure muscle proteins in their raw materials - in particular in pork legs, i.e. primary raw material for production of high quality hams. The aim of our experiment was to compare the results ofdetermining the content of pure muscle proteins in meat when using Kjeldahl method with the method of precise determination of amino acids when using high-performance liquid chromatography (HPLC). Based on the outcomes from the performed analyses the following possible conclusions emerge. There is an obvious need, in general, to assess the methodology for determination of protein nitrogen content in meat and meat products, the methodology of modified Kjeldahl method (with precipitation of proteins by hot tannin) in particular. This method seems to be suitable for analyses of protein content in raw materials, i.e. in meat itself, because the results in this case correspond to the values analyzed by precise determination of amino acids.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů