Využití ječných mouk v produkci jemně mělněných masných výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F17%3A63517340" target="_blank" >RIV/70883521:28110/17:63517340 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/25328859:_____/17:N0000077
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití ječných mouk v produkci jemně mělněných masných výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Ječné mouky mohou díky svému složení příznivě ovlivnit nutriční hodnotu mělněných masných výrobků. V průběhu tepelného opracování a následného chlazení vytváří ječná mouka ve výrobku škrobový gel, který může ovlivnit texturní vlastnosti hotového výrobku. Cílem práce proto bylo otestovat v laboratorních podmínkách vliv přídavku 0,2–2,0 % dvou odlišných ječných mouk na texturní vlastnosti kuřecího mělněného masného výrobku. Výsledky prokázaly, že přítomnost ječné mouky nemá negativní dopad na vlastnosti masného výrobku a je využitelná jako nutričně hodnotná surovina.
Název v anglickém jazyce
The Use of Barley Flour in Comminuted Meat Products
Popis výsledku anglicky
Barley flours can, due to their composition, have a beneficial effect on the nutritional value of the comminuted meat products. During heat treatment and subsequent cooling, barley flour produces a starch gel that can affect the textural properties of the finished product. The aim of the study was to test in the laboratory conditions the influence of the addition of 0.2–2.0% of two different barley flour on the textural properties of the chicken cut meat product. The results have shown the presence of barley flour has no negative impact on the characteristics of the meat product and can be used as a nutritionally valuable raw material in comminuted meat products.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
2017
Číslo periodika v rámci svazku
7
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
16-18
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—