Food-Important Microorganisms and their ability to degrade biogenic amines
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F19%3A63523382" target="_blank" >RIV/70883521:28110/19:63523382 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Food-Important Microorganisms and their ability to degrade biogenic amines
Popis výsledku v původním jazyce
The loss of biogenic amines was monitored by HPLC based on the action of 54 strains of Lactobacillus, Pediococcus, Brevibacterium, Micrococcus and Kocuria. The reduction was observed after 24 and 48 hours cultivation in mineral medium with biogenic amines and also in nutritionally incomplete (half) medium with biogenic amines. The results show that the Lactobacillus casei subsp. casei CCDM 198 strain showed the greatest degradation ability, which was able to reduce the amount of putrescine, cadaverine, and histamine by more than 50% after 24 hours cultivation in half medium. Biogenic amines, degradation, Lactobacillus, dairy
Název v anglickém jazyce
Food-Important Microorganisms and their ability to degrade biogenic amines
Popis výsledku anglicky
The loss of biogenic amines was monitored by HPLC based on the action of 54 strains of Lactobacillus, Pediococcus, Brevibacterium, Micrococcus and Kocuria. The reduction was observed after 24 and 48 hours cultivation in mineral medium with biogenic amines and also in nutritionally incomplete (half) medium with biogenic amines. The results show that the Lactobacillus casei subsp. casei CCDM 198 strain showed the greatest degradation ability, which was able to reduce the amount of putrescine, cadaverine, and histamine by more than 50% after 24 hours cultivation in half medium. Biogenic amines, degradation, Lactobacillus, dairy
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1710156" target="_blank" >QK1710156: Nové přístupy a metody analýzy pro zajištění kvality, bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti sýrů, optimalizace jejich výroby a zefektivnění procesů hygieny a sanitace při současném snížení zátěže životního prostředí odpadními vodami</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů