Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Food-Important Microorganisms and their ability to degrade biogenic amines

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F19%3A63523382" target="_blank" >RIV/70883521:28110/19:63523382 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Food-Important Microorganisms and their ability to degrade biogenic amines

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The loss of biogenic amines was monitored by HPLC based on the action of 54 strains of Lactobacillus, Pediococcus, Brevibacterium, Micrococcus and Kocuria. The reduction was observed after 24 and 48 hours cultivation in mineral medium with biogenic amines and also in nutritionally incomplete (half) medium with biogenic amines. The results show that the Lactobacillus casei subsp. casei CCDM 198 strain showed the greatest degradation ability, which was able to reduce the amount of putrescine, cadaverine, and histamine by more than 50% after 24 hours cultivation in half medium. Biogenic amines, degradation, Lactobacillus, dairy

  • Název v anglickém jazyce

    Food-Important Microorganisms and their ability to degrade biogenic amines

  • Popis výsledku anglicky

    The loss of biogenic amines was monitored by HPLC based on the action of 54 strains of Lactobacillus, Pediococcus, Brevibacterium, Micrococcus and Kocuria. The reduction was observed after 24 and 48 hours cultivation in mineral medium with biogenic amines and also in nutritionally incomplete (half) medium with biogenic amines. The results show that the Lactobacillus casei subsp. casei CCDM 198 strain showed the greatest degradation ability, which was able to reduce the amount of putrescine, cadaverine, and histamine by more than 50% after 24 hours cultivation in half medium. Biogenic amines, degradation, Lactobacillus, dairy

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1710156" target="_blank" >QK1710156: Nové přístupy a metody analýzy pro zajištění kvality, bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti sýrů, optimalizace jejich výroby a zefektivnění procesů hygieny a sanitace při současném snížení zátěže životního prostředí odpadními vodami</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů