Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mathematical model of amaranth raw material enzymatic hydrolysis for the purpose of its enrichment

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28140%2F13%3A43870343" target="_blank" >RIV/70883521:28140/13:43870343 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.wseas.us/e-library/conferences/2013/Baltimore/BEBIM/BEBIM-12.pdf" target="_blank" >http://www.wseas.us/e-library/conferences/2013/Baltimore/BEBIM/BEBIM-12.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Mathematical model of amaranth raw material enzymatic hydrolysis for the purpose of its enrichment

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this paper mathematical models of the enzymatic hydrolysis of amaranth flour and grains are presented. Mathematical models are based on heterogeneous reaction kinetics in the case of flour and on the transport phenomena in heterogeneous reaction system in the case of grain. The purpose is to nutritionally enrich amaranth material of valuable component included in crop and to obtain protein hydrolyzates for further applications in food industry, pharmaceutics or cosmetics. The current food processingtechnologies enable intentional separation of some substances or to increase their concentration and thus to obtain products with higher targeted effects. Enzymatic hydrolysis allows separation of quality amaranth protein as well as starch

  • Název v anglickém jazyce

    Mathematical model of amaranth raw material enzymatic hydrolysis for the purpose of its enrichment

  • Popis výsledku anglicky

    In this paper mathematical models of the enzymatic hydrolysis of amaranth flour and grains are presented. Mathematical models are based on heterogeneous reaction kinetics in the case of flour and on the transport phenomena in heterogeneous reaction system in the case of grain. The purpose is to nutritionally enrich amaranth material of valuable component included in crop and to obtain protein hydrolyzates for further applications in food industry, pharmaceutics or cosmetics. The current food processingtechnologies enable intentional separation of some substances or to increase their concentration and thus to obtain products with higher targeted effects. Enzymatic hydrolysis allows separation of quality amaranth protein as well as starch

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    JP - Průmyslové procesy a zpracování

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED2.1.00%2F03.0089" target="_blank" >ED2.1.00/03.0089: Centrum bezpečnostních, informačních a pokročilých technologií (CEBIA-Tech)</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 14th International Conference on Mathematics and Computers in biology and Chemistry (MCBC´13)

  • ISBN

    978-960-474-333-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    77-80

  • Název nakladatele

    WSEAS press

  • Místo vydání

    Cambridge

  • Místo konání akce

    Baltimore

  • Datum konání akce

    17. 9. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku