Mathematical model of amaranth raw material enzymatic hydrolysis for the purpose of its enrichment
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28140%2F13%3A43870343" target="_blank" >RIV/70883521:28140/13:43870343 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.wseas.us/e-library/conferences/2013/Baltimore/BEBIM/BEBIM-12.pdf" target="_blank" >http://www.wseas.us/e-library/conferences/2013/Baltimore/BEBIM/BEBIM-12.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Mathematical model of amaranth raw material enzymatic hydrolysis for the purpose of its enrichment
Popis výsledku v původním jazyce
In this paper mathematical models of the enzymatic hydrolysis of amaranth flour and grains are presented. Mathematical models are based on heterogeneous reaction kinetics in the case of flour and on the transport phenomena in heterogeneous reaction system in the case of grain. The purpose is to nutritionally enrich amaranth material of valuable component included in crop and to obtain protein hydrolyzates for further applications in food industry, pharmaceutics or cosmetics. The current food processingtechnologies enable intentional separation of some substances or to increase their concentration and thus to obtain products with higher targeted effects. Enzymatic hydrolysis allows separation of quality amaranth protein as well as starch
Název v anglickém jazyce
Mathematical model of amaranth raw material enzymatic hydrolysis for the purpose of its enrichment
Popis výsledku anglicky
In this paper mathematical models of the enzymatic hydrolysis of amaranth flour and grains are presented. Mathematical models are based on heterogeneous reaction kinetics in the case of flour and on the transport phenomena in heterogeneous reaction system in the case of grain. The purpose is to nutritionally enrich amaranth material of valuable component included in crop and to obtain protein hydrolyzates for further applications in food industry, pharmaceutics or cosmetics. The current food processingtechnologies enable intentional separation of some substances or to increase their concentration and thus to obtain products with higher targeted effects. Enzymatic hydrolysis allows separation of quality amaranth protein as well as starch
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
JP - Průmyslové procesy a zpracování
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/ED2.1.00%2F03.0089" target="_blank" >ED2.1.00/03.0089: Centrum bezpečnostních, informačních a pokročilých technologií (CEBIA-Tech)</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 14th International Conference on Mathematics and Computers in biology and Chemistry (MCBC´13)
ISBN
978-960-474-333-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
77-80
Název nakladatele
WSEAS press
Místo vydání
Cambridge
Místo konání akce
Baltimore
Datum konání akce
17. 9. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—