Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mathematical model s of enzymatic hydrolysis of amaranth grain, flour and stem

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28140%2F14%3A43870340" target="_blank" >RIV/70883521:28140/14:43870340 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.naun.org/main/NAUN/ijmmas/2014/a182001-299.pdf" target="_blank" >http://www.naun.org/main/NAUN/ijmmas/2014/a182001-299.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Mathematical model s of enzymatic hydrolysis of amaranth grain, flour and stem

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Amaranth an ancient crop plant rediscovered in food industry in recent years is characteristic for unique composition, exceptionally high content of quality protein. The content of substances essential for nutrition are even several time higher in comparison with other cereals. The current food processing technologies enable intentional separation of some substances or to increase their concentration to reach products with higher targeted effects. Authors of this paper present mathematical models of theenzymatic hydrolysis of amaranth grain, stem and flour. Enzymatic hydrolysis allows separation of quality amaranth protein as well as starch. Mathematical models are based on the transport phenomena in heterogeneous reaction system in the case of grainand stem and on heterogeneous reaction kinetics in the case of amaranth flour. The purpose is to nutritionally enrich amaranth material of valuable component included in crop and to obtain protein hydrolyzates for further applications in

  • Název v anglickém jazyce

    Mathematical model s of enzymatic hydrolysis of amaranth grain, flour and stem

  • Popis výsledku anglicky

    Amaranth an ancient crop plant rediscovered in food industry in recent years is characteristic for unique composition, exceptionally high content of quality protein. The content of substances essential for nutrition are even several time higher in comparison with other cereals. The current food processing technologies enable intentional separation of some substances or to increase their concentration to reach products with higher targeted effects. Authors of this paper present mathematical models of theenzymatic hydrolysis of amaranth grain, stem and flour. Enzymatic hydrolysis allows separation of quality amaranth protein as well as starch. Mathematical models are based on the transport phenomena in heterogeneous reaction system in the case of grainand stem and on heterogeneous reaction kinetics in the case of amaranth flour. The purpose is to nutritionally enrich amaranth material of valuable component included in crop and to obtain protein hydrolyzates for further applications in

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    JP - Průmyslové procesy a zpracování

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED2.1.00%2F03.0089" target="_blank" >ED2.1.00/03.0089: Centrum bezpečnostních, informačních a pokročilých technologií (CEBIA-Tech)</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    International Journal of Mathematical Models and Methods in Applied Sciences

  • ISSN

    1998-0140

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    8

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    29-37

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus