Mathematical model s of enzymatic hydrolysis of amaranth grain, flour and stem
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28140%2F14%3A43870340" target="_blank" >RIV/70883521:28140/14:43870340 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.naun.org/main/NAUN/ijmmas/2014/a182001-299.pdf" target="_blank" >http://www.naun.org/main/NAUN/ijmmas/2014/a182001-299.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Mathematical model s of enzymatic hydrolysis of amaranth grain, flour and stem
Popis výsledku v původním jazyce
Amaranth an ancient crop plant rediscovered in food industry in recent years is characteristic for unique composition, exceptionally high content of quality protein. The content of substances essential for nutrition are even several time higher in comparison with other cereals. The current food processing technologies enable intentional separation of some substances or to increase their concentration to reach products with higher targeted effects. Authors of this paper present mathematical models of theenzymatic hydrolysis of amaranth grain, stem and flour. Enzymatic hydrolysis allows separation of quality amaranth protein as well as starch. Mathematical models are based on the transport phenomena in heterogeneous reaction system in the case of grainand stem and on heterogeneous reaction kinetics in the case of amaranth flour. The purpose is to nutritionally enrich amaranth material of valuable component included in crop and to obtain protein hydrolyzates for further applications in
Název v anglickém jazyce
Mathematical model s of enzymatic hydrolysis of amaranth grain, flour and stem
Popis výsledku anglicky
Amaranth an ancient crop plant rediscovered in food industry in recent years is characteristic for unique composition, exceptionally high content of quality protein. The content of substances essential for nutrition are even several time higher in comparison with other cereals. The current food processing technologies enable intentional separation of some substances or to increase their concentration to reach products with higher targeted effects. Authors of this paper present mathematical models of theenzymatic hydrolysis of amaranth grain, stem and flour. Enzymatic hydrolysis allows separation of quality amaranth protein as well as starch. Mathematical models are based on the transport phenomena in heterogeneous reaction system in the case of grainand stem and on heterogeneous reaction kinetics in the case of amaranth flour. The purpose is to nutritionally enrich amaranth material of valuable component included in crop and to obtain protein hydrolyzates for further applications in
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
JP - Průmyslové procesy a zpracování
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/ED2.1.00%2F03.0089" target="_blank" >ED2.1.00/03.0089: Centrum bezpečnostních, informačních a pokročilých technologií (CEBIA-Tech)</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
International Journal of Mathematical Models and Methods in Applied Sciences
ISSN
1998-0140
e-ISSN
—
Svazek periodika
8
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
29-37
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—