Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Spectroscopic Measurement and Analysis of Fat in Milk

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28140%2F15%3A43873454" target="_blank" >RIV/70883521:28140/15:43873454 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/70883521:28110/15:43873454

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Spectroscopic Measurement and Analysis of Fat in Milk

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper deals with the application of Raman spectroscopy for milk fat determination. For a quality control of milk and dairy products the monitoring and analysis of milk nutritional composition is crucial. Commonly available milk was used for analysesin form of liquid milk samples and also dried milk droplets with fat concentration 0,1 % - 3,5 %. Raman spectroscopy brings benefits over traditional laboratory techniques in terms of effective, rapid and reagent free way of milk fat measurements. Acquired Raman spectra were assigned to appropriate milk elements focusing on milk fat components. Method accuracy for a content of fat in milk is discussed in paper and in comparison to results obtained by conventional Röse-Gottlieb gravimetric method and butyrometry show good agreement.

  • Název v anglickém jazyce

    Spectroscopic Measurement and Analysis of Fat in Milk

  • Popis výsledku anglicky

    The paper deals with the application of Raman spectroscopy for milk fat determination. For a quality control of milk and dairy products the monitoring and analysis of milk nutritional composition is crucial. Commonly available milk was used for analysesin form of liquid milk samples and also dried milk droplets with fat concentration 0,1 % - 3,5 %. Raman spectroscopy brings benefits over traditional laboratory techniques in terms of effective, rapid and reagent free way of milk fat measurements. Acquired Raman spectra were assigned to appropriate milk elements focusing on milk fat components. Method accuracy for a content of fat in milk is discussed in paper and in comparison to results obtained by conventional Röse-Gottlieb gravimetric method and butyrometry show good agreement.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    JB - Senzory, čidla, měření a regulace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Annals of DAAAM International for 2015, Volume 26

  • ISBN

    978-3-902734-06-8

  • ISSN

    2304-1382

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    1-6

  • Název nakladatele

    DAAAM International Vienna

  • Místo vydání

    Vienna

  • Místo konání akce

    Zadar

  • Datum konání akce

    21. 10. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku