Monitoring of acrylamide in foods in the Czech Republic
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75010330%3A_____%2F08%3A00008094" target="_blank" >RIV/75010330:_____/08:00008094 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Monitoring of acrylamide in foods in the Czech Republic
Popis výsledku v původním jazyce
Since 2004, the content of acrylamide has been monitored on the Centre for the Hygiene of food Chains in Brno to describe the dietary exposure of the Czech population to chemical substances. The monitoring of acrylamide is performed in the foods starch %containing. The analytical procedure consists of isolation acrylamide from a matrix and of brom derivatisation of acrylamide with consecutive analyse using GC-MS method.
Název v anglickém jazyce
Monitoring of acrylamide in foods in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
Since 2004, the content of acrylamide has been monitored on the Centre for the Hygiene of food Chains in Brno to describe the dietary exposure of the Czech population to chemical substances. The monitoring of acrylamide is performed in the foods starch %containing. The analytical procedure consists of isolation acrylamide from a matrix and of brom derivatisation of acrylamide with consecutive analyse using GC-MS method.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Svazek periodika
102
Číslo periodika v rámci svazku
15
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—