Stress responses in brewing yeast
Popis výsledku
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
Výsledek na webu
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Stress responses in brewing yeast
Popis výsledku v původním jazyce
This brief review outlines the responses of yeast to different stresses that the cells have been exposed to in terms of genetical features, biochemical tenets, signal pathways switched on and off during the response, and the resulting changes in cell physiology and/or structure. Different kinds of stress, both environmental and those dictated by current brewing technology, are briefly enumerated. Special attention is paid to brewing yeast, its differences from the much more explored laboratory yeast strains and the effects these differences have on the specific ways in which brewing yeast cells mount and execute the various stress responses.
Název v anglickém jazyce
Stress responses in brewing yeast
Popis výsledku anglicky
This brief review outlines the responses of yeast to different stresses that the cells have been exposed to in terms of genetical features, biochemical tenets, signal pathways switched on and off during the response, and the resulting changes in cell physiology and/or structure. Different kinds of stress, both environmental and those dictated by current brewing technology, are briefly enumerated. Special attention is paid to brewing yeast, its differences from the much more explored laboratory yeast strains and the effects these differences have on the specific ways in which brewing yeast cells mount and execute the various stress responses.
Klasifikace
Druh
Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný Průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
57
Číslo periodika v rámci svazku
7
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
277-284
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—
Druh výsledku
Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP
EE - Mikrobiologie, virologie
Rok uplatnění
2011